BOR-ul și poporul

2

BOR-ul s-a trezit să vorbească atunci când trebuia să tacă și a dat un comunicat, din care citez:

[…] Biserica nu poate fi indiferentă faţă de suferinţa poporului pe care îl păstoreşte pe calea mântuirii […]

Patriarhia precizează că întrucât situaţia actuală de profundă nemulţumire în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale şi economice din societate, în cadrul viitoarelor şedinţe ale Adunării Naţionale Bisericeşti şi Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române (BOR) din 15-16 februarie 2012 va fi dezbătută cu prioritate contribuţia Bisericii, prin cuvânt şi faptă, la schimbarea stării actuale de criză a societăţii româneşti. […]

Până acum BOR-ul n-a arătat decât că “păstorește” poporul român pe calea construirii Catedralei Mântuirii Neamului.

Să te apuce subit grija de poporul “umilit din cauza nedreptăţilor sociale, a sărăciei şi neajutorării” atunci când tu te apuci de o construcție cheltuind jumătate de miliard de euro, mi se pare o dovadă de fățărnicie și lipsă de bun simț. Mai ales că ai luat bani de la buget. Cu siguranță banii ăștia erau suficienți să faci cel puțin un spital, în care să fie îngrijiți amărâții la standarde egalându-le pe cele din domeniul privat.

De ce trebuie să aștepți sinoade și întâlniri ca să faci ceva pentru cei amărâți? Dacă tot ești în contact cu poporul și îi cunoști nevoile, scoate de la teșcherea și ajută-l. În loc să ceri bani la slujbe și sfințiri de tot felul, fă invers, dă bani! Și să iasă cinstitele voastre fețe cu o donație. Adică să dați poporului din multul pe care numai voi îl știți cât  e de mult, nu să cereți!

Rugați-vă, în primul rând, să nu se deștepte poporul ăsta de-l căinați atât și să apară prin piețe pancarte cu “Jos BOR!”

Sursele imaginilor aici și aici.

,

2 comentarii la BOR-ul și poporul

  1. 1
    no name says:

    ,,, crezi ca o mitraliera este suficienta ???,,,

Leave a Reply