Delimitarea de turmă

2
Două declarații mi-au atras atenția in ultimele două zile. Ele aparțin unor oameni care, de o vreme încoace, sunt profund preocupați de situația semenilor lor, de turmă.
Prima declarație a fost făcută în “momentul istoric” al scindării Realității TV (vezi filmul lui Florin Iepan, aici), aparține jurnalistei Corina Drăgotescu, și sună cam așa: “… deci îți dai seama? machiozele, fetele care dau cu pămătuful… au plecat!…”.
A doua declarație am citit-o pe Mediafax și aparține actorului-senator Mircea Diaconu, care comentează decizia ANI: “Soția mea nu este croitoreasă. Este actrița Diana Lupescu. Ce vină are ea săraca? Asta mă doare cel mai mult, este posibil să sufere ea”.
Deși au formații si domenii diferite de activitate, deși au fost făcute în situații si contexte diferite, aș putea spune că cei doi au avut în comun acceași reacție de delimitare de turmă.
Amândoi sunt cunoscuți turmei, apar în mijlocul ei pe post de moderator, comentator, artist, politician, sunt preocupați până la lacrimi de starea jalnică a acestei turme, vor să fie identificați cu ea, își pun piepturile înaintea oricui încearcă să se atingă de vreuna din mioare. Foarte frumos până acum.
Dar cum reacționează cei doi când, din diverse motive,  au ceva probleme cu lupii?
Eeee, atunci treaba se schimbă! Sunt din turmă dar, să fim bine înțeleși: ei sunt altfel! Ei nu sunt pe același nivel cu croitoresele, machiozele. NU! Ei și cei din familia lor sunt deosebiți! Nimeni din turmă sau din afara ei nu are voie să-i lase baltă și să plece, să le atragă atenția că ei sau cineva din familia lor au ceva bube.
Pe cei doi, de-a lungul timpului, i-am admirat și urmărit când iși urmau vocația și-și respectau meseria, i-am acceptat (în virtutea dreptului fiecăruia la opinie si orientare politica) cand au început să derapeze și să-și piardă independența și obiectivitatea.
Acum îmi fac silă. Involuntar și-au arătat caracterul adevarat. E bine că s-au delimitat de turmă, până la urmă.
Si acolo să rămână!
P.S. Sunt doar doi dintre mulți alții ca ei. Măcar de s-ar delimita toți, să avem o turmă curată.

2 comentarii la Delimitarea de turmă

 1. 1
  DoarATAT says:

  Bună Ziua !
  Toţi suntem diferiţi şi toţi ne delimităm de TURMĂ ! [Nu că …] turma ar avea ceva de comentat, sau de aplaudat … pe temă ! … Şi tocmai prin acest “firesc”, noi toţi continuăm a face PARTE din Turmă !
  Pentru SILĂ (ca experiment de Viaţă, de Viaţă concretă, necenzurată de nimeni – nici măcar … de purtător -, neblasfemiată tot de nimeni, căci nimeni “încheagă” Turma, unii ostentativ, alţii manipulaţi, ori “manipulatori”, majoritatea prin ARN, sau ADN … nici că mai contează):

  Bună Ziua !

  Astăzi este … O ZI !
  Vă Mulţumesc pentru că EXISTĂM !!!
  Vă doresc o zi minunată !
  În fiecare ZI dăruită nouă de Dumnezeu !
  ~
  Cornelius, 🙂
  PS: Vă asigur că domnul Diaconu Mircea, în calitatea sa de om, de român, de tată, de actor, de director de Teatru, de soţ, de senator, de membru, ori nemembru etc., etc., în fraza amendată de dumneavoastră … a spus pur şi simplu, despre SOŢIA sa că nu este croitoreasă, ci actriţă ! Desigur că cele două meserii presupun PROFESIONALISM ! De care domnul DIRECTOR nu este străin, deoarece în calitate de director, dar şi de ACTOR (mai ales ca actor !) cunoaşte SACRIFICIUL pe care îl fac toţi oamenii de teatru !!! Aici, în România, căci la alţii nu ştiu cum este !
  Vă asigur că nu este străin de faptul că majoritatea oamenilor DIN Teatrul românesc, sunt nişte [dedicaţi] cu Trup şi Suflet acestei “meserii” care are finalitate în … APLAUZELE Publicului !
  Ca în orice activitate umană, este nevoie de coordonare a COMPETENŢELOR ! În TEATRUL ROMÂNESC, oamenii care conlucrează în vederea Spectacolului, fac parte dintr-o aceeaşi Familie de oameni deosebiţi … de Turmă, continuând totuşi să nu se delimiteze de Turmă ci, am putea spune – pe Final de Comentariu -, fiind TOŢI un exemplu de Calitate şi Modestie ! ~,

  • 1.1
   dragos_dc says:

   Dacă rămânea actor, cu siguranță nu dădeam această interpretare spuselor sale. Din păcate, ca mulți alții, a ales să fie și altceva. Oricât ar încerca să facă pe sufletul pur, sunt lucruri care arată contrariul. O carieră de actor umbrită de câțiva ani de morfolit degetele în troaca politică. Deh, român! 🙂

Leave a Reply