Eurovision 2012 – Déjà vu

2

Eurovision 2012. Déjà vu.

O mie de ani de ar trece și nu s-ar șterge praful de pe orice produce TVR. E ca șifonierul bunicii, doar te gândești la el și ai în nas mirosul de învechit.

Din două motive suspectez TVR că ne-a servit o campanie medicală mascată, menită să ne trimită urgent la consult oftalmologic. Primul ar fi grafica absolut tembelă ce l-a pus în dificultate și pe co-prezentatorul Trofin, care nu s-a descurcat să citească de pe ecran. Al doilea ar fi dilema creată de Camera Verde care era mai mult roșie. Mulți au descoperit că daltonismul nu i-a cruțat.

O mie de ediții de ar trece și scandalurile pe tema selecției piesei care merge în concurs nu vor dispărea. Anul acesta un nemuțumit a deschis o poartă nouă. Inegalabilul cântăreț, actor, compozitor Lucian Viziru a reclamat la DNA modul în care a fost făcută preselecția. Penibil să nu-ți cunoști limitele. Urmează contestațiile la Curtea Constituțională, CEDO, Tribunalul Penal Internațional. Aș face și eu o plângere la Natură, pentru că selecția naturală nu mai funcționează de ceva vreme.

A câștigat Mandinga. Piesa în șpangleză a bătut, cu aportul publicului, piesa țigănească. Costi Ioniță a stors lămâia în ochii tuturor, ai lui fiind protejați de ochelarii de soare.

Alt moment de răscruce în istoria acestui popor. Frustrații au impărțit iar țara-n două: maneliști și oameni fini, care pot aprecia la justa valoare actul artistic.

Asta-i piesa care ne va reprezenta la Baku: Mandinga – Zaleilah. Nu-mi place, nu e genul meu. Dar parcă a fost cea mai răsărită aseară în concurs. Sau poate m-am săturat atât de țigani cât și de imitatorii lor. Oricum nu contează, la Baku va câștiga cine trebuie.

Ca de obicei, mult zgomot pentru nimic. Bani cheltuiți de unii și câștigați de alții.

P.S. Nimic despre Geanina Corondan. Nici despre hainele purtate de prezentatori. Am remarcat totuși, pe Iulia Pârlea, că la Pașcani încă se produc perdele.

Sursa foto, aici.

é

, , , , , , ,

2 comentarii la Eurovision 2012 – Déjà vu

  1. 1
    nashu_mare says:

    Eu as face o reclamatie la Mama-Natura, daca as fi Lucian Viziru.

Leave a Reply