Gaddafi, Sarkozy și facerea de bine

0

Vă mai aduceți aminte cum urlau Gaddafi și fiul său, Saif-al Islam, chiar înainte de primele bombardamente în Libia, că i-au finanțat lui Sarkozy campania prezidențială din 2007? Spuneau că au dovezi și le vor prezenta.

Ei nu au mai apucat. Gaddafi a murit, linșat de poporul revoltat, celălalt a fost prins și își așteaptă sentința.

The Telegraph zice că documentul a fost obținut de un jurnalist al Mediapart, un site de investigații francez, care l-a și predat judecătorului care se ocupă de neregulile în finanțarea campaniei electorale. Din el reiese că echipa lui Sarkozy a primit de la Gaddafi 50 milioane euro, transferul făcându-se prin modelul universal de tip ”suveica”.

Sarkozy e iar în campanie electorală pentru al doilea mandat prezidențial. A negat, cum era de aștepat, spunând că totul e o minciună. Ba s-a mai dat și la postul de televiziune TF1.

Nu pot să nu-mi amintesc că cel mai grăbit în a interveni militar în Libia a fost Sarkozy. De asemenea, să nu uităm că a forțat puțin mai mult mâna NATO de a se angaja în conflict, începând lovituri aeriene pe care nu le-a putut susține mai mult de cîteva zile.

Dacă e sau nu adevărat, vom vedea. Mie mi se pare încă o confirmare a zicalei ”facerea de bine, futere de mamă”.

Sursa foto, aici.

, , , , ,

Nici un comentariu.

Leave a Reply