Lecție deschisă de NLP cu Mihai Răzvan Ungureanu

0

Uitându-mă aseară la interviul luat de Mihai Gâdea (prefer să îi las pe fiecare în locul avut înainte de emisiune, deși pe parcursul ei rolurile s-au schimbat) primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu, am avut senzația că e o lecție deschisă de tehnici NLP (Neuro-Linguistic Programming), în care M.R. Ungureanu era practicianul, iar Gâdea voluntarul luat din public, pe post de subiect al experimentului.

Pe lângă faptul că nu și-a făcut deloc lecțiile pentru interviu, Gâdea a ajuns față în față cu un interlocutor atipic, care stăpânește foarte bine anumite tehnici de comunicare, mai ales meta limbajul.

Etapele descrise într-un manual de NLP le-am văzut parcurse aseară de M.R. Ungureanu: stabilirea și întreținerea rapport-ului (calibrare, pacing și leading), ancorarea, folosirea limbajului non-verbal și a meta limbajului.

Și pentru că toată lumea e fascinată trainspottingul ochilor lui Ungureanu, iată aici o explicație. Dacă ați observat, aseară ochii au stat cuminți, hipnotizându-l pe Gâdea.

Pentru exemplificare, două filmulețe amuzante cu Derren Brown, un practician NLP. Partea distractivă a folosirii tehnicilor NLP, pentru că ce am văzut aseară a fost execuție în direct.

http://youtu.be/_0TMn6NxOOw

Sursa foto, aici.

, , , , , ,

Nici un comentariu.

Leave a Reply