Nu deranjați poporul român!

2

Nu încercați să-i faceți viața mai ușoară. Orice schimbare îi veți propune, chiar dacă îi va aduce avantaje, el se va opune. Românul e obișnuit să critice la coadă sau pe bancă în parc, să se plângă că nu are bani de medicamente și că nu-l bagă nimeni în seamă la spital fără șpagă, că viața e grea și munca și mai și. Îi place postura de victimă și cine se încumetă să i-o schimbe, va cădea în dizgrație.

Românul are întotdeauna nevoie de un erou, căruia să i se alăture, care să-l conducă, să gândească pentru el, să-l mintă frumos. Dar se satură repede, reacționând spontan. Și gata cu eroul, devine dușman. Altul, care le oferă confortul Mioriței, îi va lua locul.

E mult mai interesat să protesteze pentru cauze imaginare. Nu e nicio diferență între bucureștenii care aplaudau minerii ce plantaseră flori de mină în capul protestatarii din Piata Universității și cei care urlau pe șapte voci în seara asta la Cotroceni. Mulți poate sunt aceiași, ceva mai bătrâni.

Dacă în `90 hoardele de mineri și bucureșteni “de bine” făceau curat în Piața Universității, chemați fiind să apere statul de drogații platiți de americani, consolidând puterea lui Ion Iliescu, astăzi alții vor să schimbe un președinte pentru că au fost intoxicați cu o minciună.

Din transmisiile live de la Cotroceni, din gura protestatarilor am auzit tot felul de gogorițe, numai un motiv adevărat nu. Am serioase semne de întrebare dacă mai mult de 2% din cei de acolo au auzit de Twitter și Facebook, majoritatea având peste 50 de ani. Judecând și după coerența exprimării și cuvintele folosite, erau mai degrabă din zona revoluționarilor și protestatarilor cu ștate.

Oamenii s-au revoltat pentru că cineva le-a spus că Băsescu vrea să desființeze SMURD-ul. Cine a făcut asta a fost chiar Raed Arafat. Arafat nu s-a ridicat la nivelul respectului pe care populația i l-a acordat din mai multe motive. Primul este că nu a avut decența să demisioneze înainte să se apuce să critice proiectul de lege. Nu poți fi plătit să faci dizidență. Dacă ai observații, le prezinți pe cale ierarhică.

Încrâncenarea cu care s-a opus unui proiect de lege nu arată decât că e orgolios și nu e în stare să aibă o comunicare bidirecțională. Poate și pentru că prin formația de medic la urgență e obișnuit să dea indicații. Nu m-a convins, chiar prin pozițiile sale ulterioare, că nu are de apărat altceva decât orgliul personal sau cine știe ce alte interese. Tema desființării SMURD este falsă, legea nu prevede nimic din ce a susținut distinsul doctor.

Al doilea motiv pentru care Arafat este lipsit de decență e că nu a ieșit public să spună că tema lansată de el este falsă, că oamenii sunt manipulați în numele lui. Faptul că a dat un comunicat nu-l scuză. Când avea de criticat era la toate televiziunile, acum s-a pitit ca un șobolan.

Mult respect pentru ce a făcut la SMURD, dar să nu uităm că e doar un om. Nu putea face singur nimic. A fost sripijinit de stat, de oameni. Eu mi-am donat la un moment dat cei 2% și nu-mi pare rău. A-l aprecia numai pe Arafat nu e corect, înseamnă să nesocotești munca celorlalți.

Mi-am pierdut respectul pentru cei care demonstrează spontan tocmai pentru că ei au fost masa de manevră prin care un partid condus de un criminal a fost menținut la putere, stopând dezvoltarea României. Nu cred în puterea celor mulți, pentru că au ales prost de fiecare dată.

Totuși, pînă la urmă o alegere trebuie făcută. Sper să apară ceva care chiar merită ales, pentru că nici prin gând nu-mi trece să dau votul opoziției, doar gândindu-mă la căt de secatuită e buzunarul lor după atâția ani de opoziție.

Iar cei care se solidarizează pe rețelele de socializare ar trebui să fie responsabili și să aibă un pic de viziune pe un termen mai lung decât mâine. Altfel, copiii lor s-ar putea să le reproșeze viitorul luminos pe care l-au făurit pentru ei din tastele calculatorului. Nu e nevoie de ALȚII, ci de ALTCEVA.

Astăzi Băsescu a jucat la offside și i-a reușit. Da, a fost ceva de genul “nu vreți să vă fie bine, nimeni nu vă obligă”. Opoziția care a ținut capul la cutie de când a început scandalul, a dat-o de gard. Cert este că nimeni nu-i în stare să anticipeze mișcările lui Băsescu. Își permite să facă tot ceea ce face, și face și mult rău, tocmai pentru că nu are niciun adversar pe măsură. Și mai mult, Băsescu nu mai are ce pierde. A desfăcut de ceva vreme vagonul PDL, care e pe cont propriu. Așa că ultimul lucru de care să te bucuri e că l-ar putea încerca frica. Nu, nu vreau ca țara să fie condusă de doi flașnetari iresponsabili. Când se termină tot, poate-l trezește cineva și pe Crin.

Țara asta e blestemată să aleagă întotdeauna între răul cel mai mic și cel mai mare. Spor!

, , , ,

2 comentarii la Nu deranjați poporul român!

 1. 1
  marius says:

  Din pacate, vad ca smecheria lui Basescu a tinut: lumea vrea schimbarea sistemului medical dar nu asa cum au vrut 2-3 persoane. Nu asa se schimba un intreg sistem. Nu pui un consilier sa-ti faca o lege si gata.
  A aruncat-o ca lumea nu vrea schimbare si o retrage. Fassss! Doar o smecherie la fel ca multe altrele in ultimii 7 ani 🙁 Vrea sa faca ceva: sa caute alti oameni, alte modele si sa o faca mai buna.

  • 1.1
   dragos_dc says:

   Era un proiect de lege, nu lege adoptata. Deci se putea modifica. Numai ca nimeni nu va vrea in veci sa schimbe ceva ce scoate bani atat de multi. Nici puterea, nici opozitia. Urmareste discursul lui Ponta si vei vedea cand vrea sa adopte o noua lege.

Leave a Reply