Plătiți cash? Da, cu capre!

0
E recunoscut faptul că situațiile de criza testează la maxim capacitățile de adaptare ale omului.
Criza economică, aia care ne tot bântuie de ceva vreme, are și partea ei bună. Stoarce creierele pentru a găsi cele mai atractive oferte care să stimuleze consumul. Viteza de adaptare la piață și ideile trăsnite, îți țin afacerea în viață.
Un exemlu de adaptare este cel oferit de Michael O`Leary, șeful Ryanair, prezent la o conferință de presă (scrie Daily Telegraph) în care era anunțată deschiderea unor curse către destinații din arhipelagul grecesc.
La întrebarea reporterului dacă vor accepta și drahme grecești ca mijloc de plată, având în vedere că e posibil ca Grecia să părăsească zona euro, acesta a răspuns că vor fi acceptate orice monede, chiar și plata cu capre de munte.
Poate că o asemenea idee ar trebui să-i inspire pe negustorii români care fac comerț cu China, de ce nu și pe veșnicul pierzător de bani TAROM. Numai că noi, neavând prea multe capre prin munți, putem folosi ca monedă de schimb maidanezii. În felul acesta toată lumea câștigă: noi scăpăm de maindanezi, negustorii fac profit, poporul chinez înfometat primește hrană. Putem trece, după epuizarea stocului de comunitari, la alte lucruri care nouă ne fac viața grea dar altora le sunt extreme de folositoare (dacă aveți propuneri, le aștept).
Ideea e pare ciudată dar să ne amintim că la început schimburile se făceau pe mărgele, oale si alte obiecte sclipitoare.
Ca de obicei, bancherii au venit în întâmpinarea noastră, alimentând bancomatele cu șarpe cash.
Nici un comentariu.

Leave a Reply