Salvează Roşia Montană! Şi, pe noi, de tine!

0

Gata vara! Gata distracţia!

Gloata şi-a adus aminte că are şi datorii. Civice.

După ce s-a luat de piept cu tiranii neamului, a reinstaurat “binele şi bunăstarea” poporului, ne-a salvat pe toţi de la înfometare şi a oficializat, prin vot, normalitatea minciunii, plagiatului şi a vorbitului în somn, a decis că nu mai e cazul să acţioneze global.

Acum a hotărât că trebuie acţionat local, chirurgical, luând în colimator Roşia Montană. “Binele” ei trebuie instaurat şi acolo.

Gloata a decis: Oamenii din Roşia Montană nu trebuie să moară otrăviţi cu cianuri, trebuie să moară de foame! E o moarte lentă, dar demnă.

Mama ei de Mioriţă!

Gloată, ciuleşte urechile!

Există o problemă? Iată o soluţie!

Dacă tot îţi e aşa dragă Roşia Montană, fă schimb de locuri cu locuitorii de acolo. Poziţionează-te de cealaltă parte a “instrumentului”.

Lasă feisbucul şi mall-urile şi mergi în natura pe care vrei să o protejezi. Trăieşte în condiţiile de acolo şi lasă amărâţii, pentru care au hotărât întotdeauna alţii, să-şi ducă zilele care le-au mai rămas în locul tău.

Lasă viaţa agitată şi stresantă din oraşe şi mergi la ţară. Ai grijă, la munte vine frigul ceva mai devreme! Dacă ai noroc, poate nimereşti într-o gospodărie mai răsărită, care deja şi-a făcut stocul de lemne pentru iarnă.

Lasă-i pe cei de acolo să mergă la muncă în locul tău, în cuburile de sticlă cu open space-uri şi automate de cafea. E toamnă, poate mai găseşti să culegi ceva fructe de pădure şi ciuperci pe care să le vinzi.

Lasă-le smartfoanele tale şi pantofii de firmă. Ia de la ei gumarii şi cizmele de cauciuc. Vine anotimpul ploios.

Fă mitinguri şi ocupă uliţa principală, oricum nu deranjezi pe nimeni, nu prea trece lumea pe acolo.

Apropo, ai călcat vreodată prin Roşia Montană?

Aşa că, dragă gloată, pune-te la drum! Salvează Roşia Montană! Şi pe noi, de tine!

Lasă-te de ocupat străzi prin oraşe! Chiar dacă o faci noaptea, tot ilegal este.

În ultimul timp ai tot ales prost, de ce ai face-o bine de data asta?

P.S. 1 Exerciţiu: În textul de mai sus, înlocuiţi “gloată” cu “pulime”. Ca să înţelegeţi cine e, citiţi şi postarea “Dictatura pulimii române“.

P.S. 2 Nu înţeleg de unde atâta indulgenţă din partea autorităţilor. Jandarmii nu mai au pulane, gaze şi apă? Le-au consumat pe toate pe ungurieni?

Protect me

, , , , , ,

Nici un comentariu.

Leave a Reply